Bussresor är välkomna till Stora Lunån Gårdsmejeri. Men eftersom ni är så många på en gång, så måste ni boka i förväg. Det bästa sättet är att mejla till maria@storalunan.se eller ringa på tel: 070 523 53 25. Allt för att vi ska kunna ta hand om er på bästa sätt.
(För att en grupp ska betraktas som en grupp räknar vi med minst 15 personer.)
Besöka gårdsbutiken, handla ost
Det kortaste stoppet är det här. Ni kommer – besöker gårdsbutiken – och åker. För en grupp på sådär 35 personer så tar det ungefär 35 minuter. Om det ska gå så snabbt som möjligt. Ni hinner då köpa ost i butiken och strosa runt lite grann. Det här kostar inget, men måste bokas.
Historien, allt om Stora Lunån
Väljer ni det här alternativet behöver ni inte titta och gissa. Vi berättar hela historien; hur överstelöjtnanten blev mjölkare och nyhetsreportern på Sveriges Radio blev ystare. Ni får veta hur vansinnigt gammalt vårt hus är. Och den hemska historien om mamma lodjur och hennes lodjursbarn som hade dödandeövningar i vårt fårhus. Upprinnelsen till starten av mejeriet.
Sen går det bra att handla ostar och annat gott i gårdsbutiken, och kanske hinner ni gå en liten runda i byn.
Den här turen tar en dryg timme och kostar 100 kr/pers.
Eftersom vi blivit ett sånt attraktivt besöksmål, så har vi numera svårt att ta emot grupper under ”ordinarie öppettid”. Men kommer ni en vardag under maj, början av juni eller i slutet av augusti, så kan vi bättre ta hand om er. Men gör en förfrågan. Kanske kan vi passa in just er grupp.
Kaffe med ostkaka
Stora Lunån Gårdscafé är en oas mitt i skogen – mellan två sjöar, bredvid bäcken och vattenfallet. Här dukar vi i trädgården och serverar kaffe, te eller saft och till det ostkaka, gjord här i mejeriet, med sylt och vispgrädde.
Möjlighet att handla i gårdsbutiken och vandra runt en sväng i byn. 90 kr/pers.
Eftersom vi blivit ett sånt attraktivt besöksmål, så har vi numera svårt att ta emot grupper under ”ordinarie öppettid”. Men kommer ni en vardag under maj, början av juni eller i slutet av augusti, så kan vi bättre ta hand om er. Men gör en förfrågan. Kanske kan vi passa in just er grupp.
Både magen och huvudet
Människan är inte bara det ena, utan både ock. Väljer ni det här alternativet får magen sitt i form av fika, och huvudet får hela historien om hur det blev som det blev. Alltså hur två skrivbordsmänniskor – Tage överstelöjtnant och yrkesmilitär, då chef för Dalregementsgruppen i Falun – och Maria journalist och nyhetsreporter på Sveriges Radio Dalarna – varför de bestämde sig för att bygga ett mejeri och lära sig göra ost.
Fikar gör vi i trädgården under tak. Och sen är det bara att gå loss på alla läckerheterna i gårdsbutiken. Det här konceptet kostar 190 kr/pers.
Eftersom vi blivit ett sånt attraktivt besöksmål, så har vi numera svårt att ta emot grupper under ”ordinarie öppettid”. Men kommer ni en vardag under maj, början av juni eller i slutet av augusti, så kan vi bättre ta hand om er. Men gör en förfrågan. Kanske kan vi passa in just er grupp.