Heidi är en minigris som började med att bo inne i bostadshuset. Dottern Nora fick henne i julklapp julen – 08. Under flera månader var hon just ”mini” och bars med lätthet upp för trappen till Noras säng när det var läggdags.

Sen fick hon bo i köket för ingen orkade lyfta upp henne längre till andra våningen. Och när hon till slut även blev för stor för köket, så fick hon flytta ner till stallet och de andra djuren. Men vi tycker fortfarande att hon är rätt så ”mini”.

I vilket fall som helst så är hon bedårande trevlig. Ytterst mild till sättet – snäll och vänlig. Och än har hon inte bökat alltför mycket, så att vi tycker att vi måste stänga in henne någonstans. Sköter hon sig på det här sättet, så får hon fortsätta att gå lös på tomten.

När man ser henne strosa runt bland äppelträden, eller skutta runt i galopp bland hönsen – ja då blir man lycklig. Hon ser ut att ha det så vansinnigt skönt.

Men hon kommer fortfarande in i huset och hälsar på. Hon minns att det är där hon bodde en gång. Och hon är så välkommen.